8.5.2022

Hei, minä olen Silas, 7-vuotias komea herrasmies vailla omaa kotiani.

Menneisyyteni on hyvin surullista kuultavaa. Päädyin tänne Mazas Draugasin tarhalle omistajilta, jotka olivat pitäneet minua lyhyen kettingin päässä pihan perällä kaikki nämä surulliset ikävuoteni. Eläisin varmaankin sen samaisen pihan takalaidalla vieläkin, ellei vieressä asunut naapurimme olisi tehnyt eläinsuojelijoille ilmoitusta aliarvoisista elinolosuhteistani – Elänkin ikuisessa kiitoksen velassa, että hän auttoi minua pääsemään pois pahoilta omistajiltani.

Tarhalle saavuttuani pääsin melko nopeasti kotihoitoon yhden vapaaehtoisemme luokse. Elämäni siellä ei kuitenkaan sujunut ihan ongelmitta, sillä vuosien kettinkivankeus oli jättänyt minuun melko syviä arpia: Karkailin tuolloin hoitajaltani vähän väliä, milloin hihnasta ja milloin aidan yli hyppimällä. Minun oli tuolloin myös todella vaikea luottaa ihmisiin, mikä ilmeni puolustautumisena ja aggressiivisuutena, kun joku yritti ottaa minua kiinni.

Kivisestä alusta huolimatta aika kuitenkin teki taas taikojansa, ja luottamukseni ihmisiä kohtaan alkoi vähitellen palautua. Ymmärsin, ettei kukaan tarhalla halunnut minulle mitään pahaa vaan päinvastoin, pelkästään hyvää. Hoitajieni mukaan olemukseni alkoi vapautumaan ja rentoutumaan ihan silmissä: Minusta, surullisesta, epävarmasta ja vihaisestakin koirasta kuoriutui hiljalleen ystävällinen, kiltti ja utelias herrasmies, joka ei nykyään saa enää millään tarpeekseen ihmisten antamista suukoista ja haleista.

Hoitajieni mukaan olenkin erinomaisen edistymiseni ansiosta valmis lähtemään uuteen kotiini. Mutta millaista kotia minulle oikeastaan sitten etsitään?
Ensisijaisesti minulle etsitään koirataitoista kotia, jossa olisi aiempaa kokemusta erilaisista koirien käytöshaasteista. Tämä siksi, että –vaikka olen tehnyt huimaa edistystä tarhalla– on edelleen mahdollista, että vanhat arpeni nousevat pintaan suuren elämänmuutoksen (eli Suomeen muuton) myötä. Koirakokemuksen lisäksi toivomme, että minua olisi tulevassa kodissani odottamassa jo yksi karvainen koirakaveri. Tulen tarhalla todella hienosti toimeen toisten koirien kanssa, joten uskomme, että ystävällinen esimerkin näyttäjä voisi helpottaa sopeutumistani ja kotiutumisprosessiani Suomessa.

Jos uskot, että sinulla voisi olla nämä kriteerit täyttävä koti ja yksi minun kokoinen aukko sydämessäsi, niin laitathan hakemusta tulemaan. Haluaisin kovasti päästä vielä elämäni aikana kokemaan, miltä tuntuu olla rakastettu perheenjäsen. ♥