19.6.2022

Hei olen alkuun ujo, mutta hellyyttä ja rakkautta etsivä Simba vailla ikiomaa rakastavaa kotia ♥

Menneisyyteni on yksi suuri kysymysmerkki. Minut löydettiin yksin kuljeskelemasta pienestä liettualaisesta maalaiskylästä ja vaikka tarhalle saavuttuani minusta laitettiin ilmoituksia yhteen paikkaan jos toiseenkin, ei kukaan koskaan soitellut perääni. Hoitajat epäilevät, että olen mitä todennäköisemmin vahinkopentu, kenestä kukaan ei ole suostunut ottamaan vastuuta ja niin olen päätynyt vain kuljeskelemaan omia teitäni.

Hoitajieni mukaan oli alusta asti selvää, että olen todella arka koira. Ja onko tuo nyt niin ihmekään: Olihan kontaktini tarhan työntekijöihin luultavasti yksi ensimmäisistä lähikohtaamisista ihmisten kanssa koskaan.

Ensimmäiset kuukauteni tarhalla menivät pitkälti vain ihmisten läsnäoloon ja läheisyyteen tutustuessa. Vaikka eteneminen oli alkuun varovaista, huomasivat hoitajat kuitenkin heti, että olin todella kiinnostunut ihmisten tekemisistä ja huomiosta. En myöskään koskaan ollut ketään kohtaan aggressiivinen, mikä helpotti luottamuksen rakentamista huomattavasti.

Nyt Penkta Kojaan saapumisestani on ehtinyt vierähtää jo kaksi pitkää vuotta!!! Tarhan työntekijät ovat oppineet tuntemaan minut ja minä heidät. Olen oppinut nauttimaan saamistani hellyydenosoituksista ja hoitajat kehuvatkin usein, miten hieno koira olen. Olisin vihdoin valmis matkustamaan ihan ihka omaan kotiin. Katso uusin videoni, niin näet miten paljon olen reipastunut.

Vaikka olen kehittynyt tarhalla aivan huiman hienoa vauhtia, on kodin etsinnälleni silti täytynyt asettaa tiettyjä kriteerejä, sillä luonteeni puolesta en luultavasti tulisi koskaan nauttimaan esimerkiksi vilkkaan lapsiperheen arjesta. Minulle etsitäänkin ensisijaisesti vain yhden tai kahden aikuisen muodostamaa rauhallista perhettä, jossa olisi mahdollisesti myös reipas koirakaveri odottamassa. Toivon ja pyydän, että tulevalla kodillani olisi tarjota minulle rutkasti kärsivällisyyttä ja rakkautta: Luottamustani ei voiteta yhdessä päivässä, viikossa eikä varmasti vielä kuukaudessakaan, joten tulevan perheeni tulisi todella olla valmis osoittamaan sitoumuksensa ujon koiran kotiuttamiseen konkreettisilla teoilla eikä vain sanoilla.

Löytyisikö sydämestäsi ja kodistasi tilaa minulle, että pääsisin jo vihdoin kaksi vuotta tarhalla vietettyäni ikiomaan kotiin? Voisitko sinä olla se ♥