25.12.2022

Nimi on enne. Olen SKY ja vain taivas on rajanani. Kanssani voi tehdä melkein mitä vain agilitystä vaelluksiin. Etsin omaa paikkaani aktiivisesta kodista ♥

Omistajamme muuttivat ulkomaille, ja koska kenestäkään ei ollut meistä huolehtimaan, päädyimme kaverini Tairan kanssa tänne Penkta Kojan suurelle koiratarhalle. Vaikka meluisa koiratarha onkin kova paikka kenelle tahansa, sanotaan että tarha tuo toivoa kodittomille, mutta vie toivon sellaiselta koiralta, jolla on ollut jo koti. Minun onkin vaikea ymmärtää, miksi olen täällä, enkä omassa kodissani?

Luonteeni on nuoren koiran tavoin iloinen, mutta olen aluksi hieman ujo ja varautunut. Kotitaustaisena koirana minulla on kuitenkin jonkin verran sosiaalisia taitoja. Totun ja sopeudun nopeasti uusiin ihmisiin, uusiin asioihin ja uusiin paikkoihin. Huomaathan kuitenkin, että olen rescue-koira. Meistä pelastetuista ja usein myös pelästyneistä sanotaan, että kotiutumisemme saattaa kestää useasta kuukaudesta jopa vuoteen. Minuun investoitu aika kuitenkin palkitsee. Olen kiintyvä ja rakastava luonne. Olen ystävällinen kaikille ihmisille sekä lapsille ja tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Soveltuisin parhaiten aktiiviseen kotiin. Rakastan uimista ja kävely- sekä juoksulenkkejä. Jonkinlainen koiraurheilulaji tai muu aktiivinen toiminta olisi minulle ihanteellista.

Olisiko sinulla paikka tällaiselle kanelin väriselle kauniille ja kiltille kaverille? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.