Etusivu / Adoptio / Varatut / Smilga

23.11.2022

S niin kuin Smilga! Söpöysvaroitus – täältä tulee varsinainen Ryhmä HAU!
Saammeko esittäytyä: Svenas, Skotis, Samba, Solo, Smilga and Siri. Etsimme kotia Suomesta ♥

Tulimme tänne Penkta Kojan isolle koiratarhalle ollessamme vasta muutaman viikon ikäisiä. Äitini asui maaseudulla vanhusten pihanvartijana. Huomatessaan mammamme olevan tiineenä, halusivat he koirasta luopua. Itse asiassa omistajat tekivät juuri niin kuin toivotaan, kun päättivät antaa meille mahdollisuuden toimittaessaan koko remmin koirasuojaan. Pahempaakin on kuultu!

Sanovat kuitenkin, ettei tarha ole ihannepaikka varttua kaltaisillemme nuorille ja aktiivisille koirille. Päivät muistuttavat toisiaan. Yhtenä päivänä riemastuimme, kun joukko hassua kieltä puhuvia tyyppejä tuli tänne tarhalle ja rapsuttivat meitä niin vietävästi. Olimme aivan tohkeissamme, sillä emme olleet saaneet niin paljon huomiota pitkään aikaan. Ja meillehän muutama minuuttikin on piiiitkä aika. Niin kärsimättömiä olemme kohti uusia seikkailuja. Eräs suomalainen oli meistä niin haltioitunut, että päätti siitä hetkestä edistää meidän kotiutumista kaikin keinoin, jotta tätä hienoa aikaa, jota myös nuoruudeksi kutsutaan, ei menisi hukkaan.

Olemme sosiaalista sakkia, kaikki varsinaisia ilopillereitä ja ystävällisiä ihmisille, kuten myös niille pienemmille nahkaotuksille, eli ihmislapsille. Tulemme myös hyvin toisten koirien kanssa toimeen. Asummehan saman katon alla yli sadan muun koiran kanssa!

Kypsässä 7 kuukauden iässä olemme noin 50-55 cm säkäkorkeudelta. Todennäköisesti emme tule siitä sen enempää korkeutta kasvamaan, sillä mammallamme on korkeutta 55 cm ja painoa 23 kg. Mammamme on kovin suojelevainen meitä kohtaan, hän toivoisi kovasti tulleensa adoptoiduksi yhdessä yhden kultamurusensa kanssa. Tämä ei ole kuitenkaan vaatimus adoptiolle, kaino toive vain, jos pariadoptio on käynyt mielessä. Tällä hetkellä mamma ei ole kovin ystävällinen muille koirille. Tilanne voi kuitenkin muuttua, kun äiti-koiramme pääsee rauhallisempaan ympäristöön ja rentoutumaan.

Toivomme pääsevämme oikeaan kotiin vipeltämään ja oppimaan kotikoiran tavoille. Meidän kaikkien kanssa tulee olemaan pentumaisen veikeää, mutta kärsivällisyyttä me kysymme. Emmehän ole saaneet vielä koskaan kokea oikean kodin lämpöä. Tulemme tarvitsemaan siis paljon rajoja ja rakkautta ♥