13.11.2022

Rauhaa rakastava palveluksesta vapautettu entinen vahti ja vanki. Nyt olisi uusi mahdollisuus, mutta myönnetäänkö minulle vielä sellainen?

Monen monen muun koiran tavoin minulle annettiin tehtävä, jonka tarkoitus ei ikinä valjennut minulle. Tämä minulle osoitettu tärkeä tehtävä oli näyttää pelottavalta ja vahtia erään yrityksen rakennusta ulkosalla muutaman muun koiran kanssa. Vaikka olen koko elämäni vain ”vartioinut”, ei rauhallinen ja ihmisen huomiota kaipaava luonteeni yksinkertaisesti soveltunut tehtävään. Hoitajani tarhalla onkin ihmetellyt, että mitä kaltaiseni ystävällinen ja rakastava narttu olisi voinut suojella ja keneltä? Ihmisethän ovat kivoja, lukuun ottamatta heitä, jotka kuvittelevat, että kaltaiseni palvelukoira motivoituu voimakeinoista.

Onneksi minut vapautettiin tehtävästä, kun tuli aika, jolloin yritys ei enää tarvinnut meitä. Olen kuullut, että työmme vartijoina on mahdollista korvata laitteella. Siis sellaisella, joka pärähtää päälle tarvittaessa ja johon vaihdetaan patterit kerran vuodessa. Näiden laitteiden ei koirien tavoin tarvitse etsiä säänsuojaa, pelätä ilkivaltaa, kokea nälkää ja kylmää. Onneksi ihmiset ovat alkaneet käyttämään hiljalleen näitä patterikäyttöisiä hälyttimiä haukkuvien ovikellojen sijasta.

Olen rauhallinen muita koiria kohtaan. On mahdollista, että saattaisin soveltua kissatalouteen. Lähitulevaisuudessa menen ortopedille jalkatutkimukseen, koska jalassani on huomattu arkuutta. Kerron teille pian siitä, miten tutkimukset menivät.

Kävelen kauniisti hihnassa, rakastan ihmisiä ja lapsia. Koska minulla on rauhallinen luonne, soveltuisin monenlaiseen kotiin. Omistajani voisivat olla myös hieman iäkkäämpiä, sillä osaan mitottaa voimani ja kokoni hienosti ♥

Pääsisinköhän vihdoin nauttimaan rauhallisista eläkepäivistä? Alla olevassa videossa huomaat, kuinka stressaavissa olosuhteissa elän tällä hetkellä täydessä koiratarhassa. Vaikka tarhassa pyrkivät huomioimaan meidät kaikki, on kaltaisiani kovan onnen kulkijoita paljon ja resursseja rajoitetusti.

Tiesithän, että adoptoimalla minut, autetaan suoraan toista koiraa ja välillisesti vielä kolmatta ja parannetaan koiratilannetta Liettuassa. Jos pääsen kotiin, vapautuu paikkani toiselle koiralle tarhalla. Lisäksi kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuassa, joka ennaltaehkäisee ei- toivottujen pentujen syntymistä ja surullisia tarinoita.