26.1.2023

Olen Sulbu Bulbu, hilpeä heppu, täynnä nuoruuden riemua! Etsin aktiivista kotia loppuelämäkseni.♥

Päädyin koiratarhalle omistajieni toimesta. He olivat tulleet toisiin aatoksiin ja totesivat, etteivät haluakaan koiraa. Minä olen siis joskus ollut toivottu, sittemmin hylätty, mutta koti minulla on joskus ollut ja sinne osaan myös kaivata.

Nuoren koiran tavoin pursuan energiaa, elämäniloa ja leikkimielisyyttä. Minusta on sanottu, että olen kuin iso pentu. Voi olla, että en ole saanut viettää kunnon pentuaikaa, siispä otan nyt sitä arvokasta aikaa takaisin. Voihan myös olla, että aktiivisuuteni raastoi edellisten omistajieni hermot riekaleiksi. Etsin siis kotia, jossa on ymmärrystä kaltaisistani ilottelevista ja irrottelevista nuorikoista!

Minussa on todennäköisesti jotain noutajaa. Se sopii hieman häslään, mutta ystävälliseen luonteenlaatuuni. Yhteiselo kanssani ei tule varmasti olemaan tylsää. Olen varsinainen utelias-Uuno! Olen kiinnostunut kaikesta ja kaikista! Haluan jatkuvasti oppia uutta ja saada ihmisen huomion. Nämä elementit voivat helpottaa kouluttamistani kotikoiran tavoille.

Minusta on sanottu, että olen melko sosiaalinen ja jopa rohkea. En erityisemmin pelkää uusia paikkoja ja kohtaamisia ihmisten kanssa. Tosin tarhan väki, kuten myös sen koirien haukunnasta kaikuvat seinät, ovat minulle käyneet liian tutuksi. Taidan käydä täällä tarhalla vähän kierroksilla, onhan paikka kenelle tahansa karvakuonolle erittäin stressaava. Ympäristönvaihdos tekisikin hyvää! Muistathan kuitenkin, että vaikka muutto uuteen kotiin on parasta mitä ajatella saattaa, on siirtyminen uuteen ympäristöön itsessään stressitekijä. Vakka vaikutan tasapainoiselta koiralta, voi luonteeni muuttua suuntaan jos toiseenkin ympäristön vaihduttua. Siitä kuitenin voit olla varma, että olen tullut jäädäkseni.  ♥

Tarhan väen mukaan olen ystävällinen ihmisille, myös lapsille. Tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Rakastan pitkiä lenkkejä ja kaikenlaista aktivointia. Kanssani voi harrastaa esimerkiksi agilityä tai mennä vaikka vaeltamaan tunturille. Miltäs tämä kuulostaisi? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.