21.12.2022

Olen Taira, rohkea ilopilleri. Rakastan kaikkea ja kaikkia. Soveltuisin hyvin myös ensikoiraksi ♥

Omistajamme muuttivat ulkomaille, ja koska kenestäkään ei ollut meistä huolehtimaan, päädyimme kaverini Sky:n kanssa tänne Penkta Kojan suurelle koiratarhalle. Vaikka meluisa koiratarha onkin kova paikka kenelle tahansa, sanotaan että tarha tuo toivoa kodittomille, mutta vie toivon sellaiselta koiralta, jolla on ollut jo koti. Minun onkin vaikea ymmärtää, miksi olen täällä, enkä omassa kodissani? Kaikesta huolimatta en ole menettänyt iloista luonteenlaatuani.  

Koska minulla on kotikoiratausta, olen hyvin sosiaalinen. Tarhalla kutsuvat minua leikkisäksi ja elämää rakastavaksi koiraksi.  Olen varsin utelias ja halukas oppimaan. Omaankin jo monta komentoa ja temppua. Rakastan aktivointileluja, leikkejä, lenkkejä ja kaikkea, jossa on astetta verran enemmän pähkäiltävää. Itsetuntoni on kunnossa. Aikani tällä koiratarhalla käy vain aika tylsäksi.  Tulen hyvin toimeen pienten sekä suurten ihmisten ja muiden koirien kanssa.  

Positiivisen ja oppivaisen luonteeni ansiosta soveltuisin hyvin erilaisiin koteihin.  Täällä olisi siis ihan valmis paketti odottamassa. ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.