8.3.2022

Tera on suurten tunteiden koira, näyttää aina innokkuutensa ja ilonsa.

Minua on onnistanut tässä elämässä kaiken epäonnen keskelläkin. En ole koskaan joutunut olemaan tarhalla. Omistajani sairastui eikä voinut pitää minua enää. Nuori, energinen koira ja vanha, sairas omistaja ei ole ikinä hyvä yhdistelmä. Pääsin suoraan ihanaan paikkaan kotihoitoon. Asun muiden koirien ja kissojen kanssa ja tulen kaikkien kanssa mainiosti toimeen.

Kotihoidossa on se hyvä puoli, että koirasta opitaan niin paljon enemmän kuin jos koira asuisi tarhalla sadan muun koiran seassa ikuisesti häkissään haukkumassa. Olen ihana koira ja olen oppinut monta asiaa kotikoiran elämästä. Siksi sopisin ensimmäisestä koirasta haaveilevalle perheelle ja monenlaiseen muuhunkin perheeseen.

Tässä mitä hoitoperheeni kertoo minusta.

”Tera on elänyt koko elämänsä kissojen ja hevosten kanssa samassa perheessä. Kissoihin hän on tottunut täysin, vaikka joskus haluaisi pikkaisen leikkiä kissojen kanssa eikä ihan ymmärrä jos kissat suuttuu. Useimmiten kuitenkin Tera ei kiinnitä kissoihin mitään huomiota. Myöskään hevosiin Tera ei kiinnitä huomiota, osaa väistää ja pitää hyvin ja turvallisesti etäisyyttä hevosiin.

Muiden koirien kanssa Tera haluaa leikkiä tosi paljon. Pienemmät koirat eivät välillä innostu Teran leikkiinkutsuista, koska Tera on iso ja vielä kömpelö nuori koira. Tera on tottunut hihnalenkkeihin muiden koirien kanssa.

Sosialisoinnissa on aukkoja, joten joskus Tera saattaa suhtautua epäilevästi joihinkin miehiin tai jos tapaa ihmisiä yllätäen esimerkiksi metsässä. Kuitenkin ihmisen puhuessa Tera rauhoittuu ja varsinkin, jos ihmisellä on nameja, niin Tera on piankin suuri ystävä kenen tahansa kanssa.

Kaupungilla kävellessä Tera ei hauku ihmisille, vaan haluaa mennä tervehtimään jokaista ihmistä, vetää remmistä innoissaan ja haluaa hypätä ihmisen päälle suuresta rakkaudesta. Tera rakastaa lapsia, mutta hän on raju ja saattaa kaataa pikkuisemmat lapset saadakseen nuolla naamat ja näyttääkseen kaiken intonsa ja välittämisensä.

Tera reagoi herkästi torumiseen, vähän sellainen herkkis, miellyttämisenhaluinen. Tunteensa Tera osoittaa joskus myös ”puhumalla” eli päästelemällä erilaisia ulvahduksia kuten huskyt.

Tera on oppinut sisäsiistiksi ja osaa juosta polkupyörän rinnalla. Pitkät kävelylenkit ovatkin Teralle paras ilo. Tera on nopea oppimaan ja osaa jo käskyt istu, maahan, anna tasu ja pyöri ympäri. Joskus Teralla on kuitenkin vaikeuksia keskittyä ja luoksetulo on joskus hakusessa. Metsässä lähtisi mielellään villieläinten perään.

Autolla ajamisesta Teralla ei ole paljon kokemusta, joten matkapahoinvointia voi olla, kunnes tottuu.”

Mitäs sanot? Aika paljon minusta osataan kertoa ja kirjoittaa! Et voisi saada parempaa ystävää ja vaellusseuraa.