6.1.2023

Olen Tike, vinkeä ja virkeä nuori neitokainen, kuulemma täysin valmis kotikoiraksi. Soveltuisin monenlaiseen kotiin. ♥

Minut löydettiin harhailemasta vuokratalon alueella, eivätkä asukkaat voineet pitää minua. Siispä päädyin tänne Penkta Kojan koiratarhalle. Minua onnisti, sillä pääsin tarhan melusta kotihoitoon kokeneen liettualaisen koirahoitajan luokse. 

Olen nyt asunut kotihoidossa toista kuukautta. Haluaisin jo kovasti löytää oman perheeni. Menoa ja vilskettä täälläkin riittää, mutta se on vain ihan hyvä, sillä olen sosiaalistunut täällä kovasti niin ihmisten kun koirienkin kanssa. Lisäksi kun paikkani vapautuu täältä, tulee joku toinen koira erittäin onnelliseksi saadessaan paikkani ja toivoa tällä turvallisessa kotihoidossa.

Minua kuvataan todelliseksi kultakimpaleeksi.  Olen sisäsiisti ja ystävällinen rakkauspakkaus. Minulla ei ole ongelmia pärjätä yksin, tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Rakastan ulkoilua ja osaan kävellä kauniisti hihnassa. Voiko enempää koirakaverilta enää toivoa?  

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.