2.1.2023

Hei, olen aktiivinen, pitkiä lenkkejä rakastava, kiltti ja lapsirakas Toras. Etsin rakastavaa ja aktiivista loppuelämän kotia ♥

Talon väki löysi minut takapihaltaan sotkeutuneena ketjuun koiransa ympärille. Niinpä he soittivat tarhalle, josta omistaja haki minut turvaan. Minulle löydettiin uusi koti, mutta alkuperäiset huoltajani ilmestyivät paikalle ja veivät minut takaisin. Ei mennyt kuin vuosi, niin he luovuttivat minut pois ihmisille, jotka sitten kahlitsivat minut julkiselle paikalle ja lähtivät pois. Siitä lähtien, eli tammikuusta 2021, olen ollut täällä tutulla tarhalla odottamassa uutta mahdollisuutta ikiomaan rakastavaan kotiin ♥


Hoitajieni mielestä olen yksi upeimmista koirista. Saapuessani olin hyvin etäinen, eikä seurustelu ihmisten kanssa houkutellut ollenkaan. Minun kanssani alettiin työskennellä alkuun vain peruskomennoilla: tule, istu, etsi. Pikku hiljaa aloin tulla ulos kuorestani, mutta se vei paljon aikaa. Muutama kuukausi sitten ensimmäistä kertaa nuolin hoitajani kasvoja, kun istuimme yhdessä ja kävin selälleni pyytääkseni masurapsutuksia.

Muista ihmisistä kuin hoitajistani en ole kovin kiinnostunut. Sen sijaan tykkään juoksennella ympäriinsä. Kuitenkin, jos ympärillä on lapsia, rakastan olla heidän lähellään. En ole kovin reaktiivinen muille koirille, mutta jos ne alkavat haukkua, yhdyn kuoroon. En kaipaa toisten koirien seuraa, mutten ole myöskään osoittanut aggressiivisuutta.

Ihmisiä kohtaan en ole osoittanut ollenkaan aggressiota. Ainoan kerran, kun olen varoittanut hoitajaani, on silloin kun hän harjaa minua. Siitä en pidä ollenkaan, joten ilmoitan, että nyt on aika lopettaa. Mutta teen sen leikkisällä tavalla. Olen kuin suloinen pentu, jonka tarvitsee vain tietää mikä oikea koti ja perhe on. Silloin näytän todellisen rakastavan ja leikkisän luonteeni ♥.

Ihannekotini löytyisi rotuani ymmärtävien aktiivisten ihmisten luota, jotka veisi minua pitkille kävelylenkeille. Minua ei ole vielä kastroitu, mutta se tehdään välittömästi, kun minulle löytyy oma koti.

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.