Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Tule Tule

4.3.2022

Iso koira, jolla on menneisyyden mörköjä. Herkkä, utelias, leikkisä. Koko elämä vielä edessä.

Soitto tarhalle koiran naapurilta. ”Tiedättekö, voitteko auttaa? Naapurini on vanhempi naishenkilö ja hänellä on pihalla ketjussa iso nuori koira. Naisen poika on alkoholisti ja kiusaa koiraa. Sähköiskuja, potkuja – en edes halua kertoa mitä kaikkea koiralle tehdään. Koira on nyt karannut ja otin koiran omaan autotalliini piiloon. Hakekaa koira tarhalle, pyydän, mutta älkää laittako koirasta ilmoituksia. En halua, että naapuri tietää missä heidän koiransa on.”

Koira haetaan tarhalle kaikessa hiljaisuudessa. Seuraavana päivänä koiran omistaja soittaa tarhalle. ”Tiedän, että teillä on minun koirani. Pakotin naapurini kertomaan minulle. Haluan koirani takaisin. Kyllä, tiedän että poikani kiusaa koiraa. Poikani on hakannut minuakin. Mutta älkää huolehtiko, poikani on menossa pian vankilaan. Huolehdin koirasta kyllä. Pidän hänet ketjussa, ettei hän sotkisi puutarhani istutuksia, mutta syksyllä ja talvella päästän koiran vapaaksi juoksemaan ympäri kylää, kyllä hän saa vapauttakin ketjusta. Koira on kaunis ja sopii pihalleni. Oloni on turvallisempi, kun pihalla on koira.

Seuraa keskusteluja, pitkiä väittelyjä. Onneksi tarhan ihmiset ovat tottuneet tähän. Puhumaan koirien omistajat ympäri. Koiran palauttaminen omistajalle ei ole vaihtoehto.

Minä, koira, istun tarhan häkissä ja murisen kaikille. Epäluuloinen, pelokas. Olen kuitenkin perusluonteeltani harvinaisen vakaa. Utelias, nuori. Alan tulla ulos kuorestani ja nauttia ihmisten seurasta. Minuun aletaan luottaa. Pääsen tarhan toimistoon päivisin ja etsin heti tutut ihmiset, lelut. Leikin tarhan omistajan pikkulasten kanssa. Kuin ystävällinen nallekarhu, iloiten, nauttien elämästä. Häntäni heiluu niin voimakkaasti, että koko ruumiini kuin tanssii. Minua viedään kävelylle, esitellään minulle uusia paikkoja, uusia ihmisiä. Leikitään. Olen valmis etsimään omaa kotia, minusta tulee vielä hyvä koira.

Etsin erityistä perhettä, jolla on taitoja ja kokemusta johdattaa minun uutta tietäni ihmisen parhaaksi ystäväksi. Olen aika lähellä Amerikanakitaa, joten kokemus tästä rodusta olisi huippuihana juttu. En ole ihan joka perheen vaihtoehto koiraksi, mutta tiedän, että jossain kyllä on oma perheeni ja odotan rauhassa juuri sitä oikeaa kotia.