27.2.2022

Huhtikuussa olin auton takakontissa likaisena ja ihmetellen, nyt olen etsimässä kotia Suomesta. Olen onnekas koira.

Huhtikuussa Pet Rescue Finlandin Liettuan vastaava oli tulossa Suomesta takaisin Liettuaan koirakuljetuksen jälkeen. Hän tapasi Mazas Draugas -yhdistyksen Anzelikan moottoritien varrella olevalla Circle K -huoltoasemalla antaakseen pikaisesti Anzelikalle suomalaisten koiranomistajien lahjoittamia koiranruokapurkkeja ja koiratavaroita.

Anzelika odotti jo huoltoasemalla valmiina ja seisoi autonsa vieressä hurjan rähjäisissä vaatteissa, iso hymy huulillaan. Ensinnäkin, hänestä oli aina kiva nähdä, mitä hienoja tavaroita ja hyvää ruokaa koirakuljetus Suomesta toisi hänen tarhakoirilleen. Kerran kuukaudessa oli kuin joulu tarhan elämässä, kun ruokavarastoja täydennettiin. Toiseksi, Anzelikalla oli myös itsellään aarteita autonsa takapakissa. Salaperäinen hymy huulillaan Anzelika pyysi Pet Rescue Finlandin Liettuan vastaavaa tulemaan autonsa luokse. ”Katso näitä”, Anzelika hymyili. Takapakki aukesi ja siellä olin minä ja ystäväni. Ja hirveä haju. Meidän tukka oli pystyssä ja turkki takussa ja haistiin ihan hirveille. Pet Rescue Finlandin vastaava oli nähnyt aika monta maaseudun hylättyä koiraa, mutta meidän haju sai hänet ottamaan pari askelta taaksepäin. Anzelika jatkoi hymyilyä ja katsoi meitä hellästi, kuin olisimme maailman hienoimmat ja arvokkaimmat koirat maailmassa. ”Katso, miten ihania ja kilttejä”, Anzelika jatkoi.

Tällaista se on eläintensuojelijan työ. Koko päivä mudassa ja liassa, auto pomppien hiekkateiden pinnalla, teillä, jotka tuntuvat vievän maailman loppuun asti. Likaisia, hylättyjä koiria, jonkun ihmisen roskia, nälkäisiä, varovaisia, pelästyneitä. Kun me koirat olemme autossa ja matkalla tarhalle, tunnelma on hyvä. Taas pari karvakuonoa, nelijalkaista ihmisen parasta ystävää, on matkalla parempaa elämää kohti. Yksi koira kerrallaan maailma paremmaksi paikaksi.

Ystäväni löysi kodin täältä kotimaastamme Liettuasta, ihan pääkaupungista asti, ja hän on kuulemma ihan ekasta päivästä lähtien ollut mitä parhain kotikoira. Ihan kuin olisi aina ollut perhekoira, nauttien, rohkeana, iloisena. Minusta tulee varmaan myös sellainen jonkun perheen aarre.

Tulen toimeen muiden koirien kanssa, mutta olen dominoiva. Minä, minä ja minä. Ulkonäöltäni olen jonkinlainen terrieri, joten varaudu terrierimäiseen elämään. Aktiivinen, iloinen, urheilullinen pikkupakkaus.