20.2.2022

Olen Vilkas, 2-vuotias nuori poika. Minulla todettiin 6 kk:n iässä D-luokan lonkkavika, joka rajoittaa hieman elämääni ja vaatii omistajaltani huolenpitoa.

Oikea ruokavalio, lääkitys ja liikunta auttavat lonkkavian hoitamisessa, ja niiden avulla pystyn elämään ilman kipuja. On olemassa riski että ajan mittaan lonkkavika kehittyy niveltulehdukseksi, mutta tätä pyritään ehkäisemään oikealla lääkityksellä ja ruokavaliolla.

Parhaat elinolosuhteet minulle olisi sisätiloissa, jossa on tarpeeksi lämmintä. Tarvitsen säännöllisiä kontrollikäyntejä eläinlääkärillä koko elämäni ajan, jotta tilaani voidaan arvioida, ja tarvittaessa tehdä muutoksia ruokavaliooni tai liikunnan määrään. Tarvitsen paljon kävelyä, mutta minulle se ei ole ongelma sillä rakastan kävelylenkkejä. Olen myös hyvä uimaan, ja uimisesta olisikin paljon hyötyä lonkkavikani hoitamisessa. En kuitenkaan saa tehdä aktiviteetteja, jotka vaativat äkillisiä pysähdyksiä, kuten juokseminen, nopeat käännökset juostessa, pallon tai frisbeen kiinniottaminen jne. Agilityyn en siis valitettavasti sovellu.

Tykkään pihapeleistä, ihmisten kanssa leikkimisestä ja temppujen opettelemisesta. En anna lonkkavikani estää minua elämästä elämääni täysillä ja nauttimasta joka hetkestä. En ole asunut kaupungissa joten en oikein vielä ymmärrä mitä autot ovat, joten autojen ohittamista minun täytyy vielä harjoitella.

Olisin maailman onnellisin koira, jos löytäisin oman kodin. Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli olet minusta kiinnostunut tai jos sinulla on jotain kysyttävää.