12.8.2022

Hei, olen Visata, erittäin aktiivinen ja energinen, ihmisrakas hauva vailla samanhenkistä ikiomaa kotia ♥

Minut ja Kometa takavarikoitiin mieheltä, joka kasvattaa koiria rahasta. Kyseessä oli laiton kennel/ pentutehdas. Näin päädyimme tänne Penkta Kojan tarhalle etsimään omaa kotia.

Olen energinen ja aktiivinen hauveli. Kaipaan ihmisten huomiota ja rakkautta. Mutta sen lisäksi tarvitsen fyysistä ja henkistä toimintaa. Muutoin saatan löytää kotoa aktiviteettia, joka ei todennäköisesti ole ihmisten mielestä sopivaa (ehkä puruleluksi isännän kenkä, tai jopa sohva…).

Olen erittäin ystävällinen kaikille ihmisille, niin aikuisille kuin lapsillekin. Mutta muiden koirien kanssa en oikein tule toimeen. Joten uudessa kodissani voi olla useampikin lapsi, muttei muita lemmikkejä. Lisäksi tarvitsen aktiivisen ja kokeneen koiraihmisen / perheen, joka ymmärtää tarpeitani. Voisitko se olla sinä? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.