Tämä ei tunnu reilulta!
Istumme lämpimässä kodissamme ja rapsuttelemme sohvalla köllöttäviä koiria. Meillä kaikilla jyskyttää kuitenkin takaraivossa miete, miten voisimme auttaa apua tarvitsevia.

Tämän hetken tietojen mukaan puolalaiset ovat tarjonneet mahtavan ensiavun Ukrainan sotapakolaisille ja helpottaneet maahan saapumista myös pakolaisten lemmikkieläimille. Myös moni muu maa on lähtenyt mukaan.

Lisäksi kaikki liettualaiset koiratarhat ja yli 2000 yksityistä perhettä ovat ilmoittaneet, että he ovat valmiita ottamaan ihmisiä ja eläimiä luokseen turvaan.

Ongelma on nyt kuitenkin se, ettei Ukrainasta niin vain pääse pois. Istumme ja odotamme täällä niitä sodan jaloista pelastettavia koiria, mutta heitä ei kuulu. Ainakaan vielä.

Ukrainalaiset piiloutuvat pommi-iskuilta ja automatkoja vaikeuttaa pula bensasta. Harvat ihmiset tai eläimet pääsevät Puolan rajalle asti. Ukrainan koiratarhojen omistajat eivät tietenkään voi jättää koiriaan yksin ja lähteä maasta sotaa pakoon. Paikalliset lahjoitukset ovat loppuneet ja tarhoilla on jo pulaa koirien ruuasta ja jopa puhtaasta vedestä.

Miten siis voimme auttaa?
Onneksemme liettualainen eläinsuojeluyhdistys GGI (Gyvunu geroves inciatyvos) on alkanut organisoida apua ukrainalaisille koiratarhoille. Tarhoilla on tällä hetkellä tuhansia koiria, eikä heitä saada mitenkään tuotua vielä pois sodan jaloista. Tarhakoirat tarvitsevat siis ensisijaisesti nyt ruokaa.

GGI on Pet Rescue Finlandille tuttu jo perustamisestamme 2016 lähtien. Pet Rescue Finlandin Liettuan vastaava, Liisa, on henkilökohtainen ystävä GGI:n perustajan Beatricen kanssa. Beatrice aloitti työnsä kodittomien koirien kanssa vapaaehtoisena eri koiratarhoilla ja haaveili oman tarhan perustamisesta. Hän tuli kuitenkin siihen tulokseen, että uuden koiratarhan perustaminen ei ratkaise kodittomien koirien ongelmaa. Beatricen perustama GGI on keskittynyt tarjoamaan ilmaisia lakipalveluja tarhoille, joiden pitää huostaanottaa koiria huonoista oloista sekä puolustaa eläinten oikeuksia eläinrääkkäystapauksissa.

GGI myös osallistuu uusien eläinsuojelulakien muutoksiin. Tällä hetkellä heidän isoin projektinsa on saada läpi lakimuutos, jossa eläinrääkkäystapauksissa eläimen omistajalle voitaisiin antaa tuomiona eläintenpitokielto. GGI:llä on useita sosiaalisia projekteja, kuten sanomalehdissä säännöllisesti julkaistavia tarinoita tarhakoiran adoptioperheistä.

Emme missään nimessä halua kerätä rahaa vain rahan keräämisen vuoksi. Siksi olemme iloisia tästä mahdollisuudesta tarjota kaikille halukkaille luotettava tapa saada apu perille Ukrainaan. Pystymme siis ilmoittamaan tarkalleen, miten paljon rahaa on kerätty ja mille ukrainalaisille koiratarhoille apu on mennyt. Heti kun mahdollista, olemme myös valmiita vastaanottamaan koiria Ukrainasta.

Autetaan Ukrainan sodan jalkoihin jääneitä koiria yhdessä. Ensimmäinen avustuskohde on Гостомельский приют для животных Irpinin kaupunkipiirissä Kievin lähellä. Tarhalla on 700 eläintä.
https://www.facebook.com/Gostomelshelter

Toinen avustuskohde on Барбос. Uzhhorodin kaupungissa Länsi-Ukrainassa. Tarhalla on 168 eläintä. Heillä on ruokaa eläimille vielä viikoksi. https://www.facebook.com/NGO.Barbos/

26.2.2022 mennessä GGI on kerännyt ja lähettänyt 11000€ Ukrainan koiratarhoille. Tilanne Ukrainassa muuttuu kuitenkin tunneittain, joten päivitämme parhaamme mukaan tietoja.
https://www.facebook.com/GyvunuGerovesIniciatyvos/

KIITOS!❤️