Ukrainan tilanne on särkenyt meidän kaikkien sydämen ja huoli maan asukkaista sekä eläimistä on kova. Liettualaiset eläinsuojelijat ovat nyt yhdistyneet Ukrainan eläinten auttamiseksi ja eilen perustetussa Facebook-ryhmässä on jo 2000 jäsentä – mukaan lukien yhteistyötarhamme Liettuasta.
Kaikki ovat valmiita ottamaan Ukrainasta vastaan koiria, kissoja ja hevosia heti kun se on mahdollista. Liettuan maa- ja metsätalousministeriö valmistelee päätöstä, jonka mukaan Ukrainasta tulevilta koirilta ei tarvittaisi todistusta raivotaudin vasta-aineista. Puola on jo tehnyt vastaavan päätöksen, jotta sotaa pakenevat ihmiset voisivat tuoda lemmikkinsä mukanaan.
Tällä hetkellä Ukraina on kaikin puolin eristyksissä, eikä kukaan tiedä, miten edes ruokalahjoituksia saataisiin perille Ukrainan koiratarhoille. Tavoitteena olisi saada hevosia, koiria ja kissoja Puolan kautta Liettuaan ja majoittaa eläimet kodeissa ja tarhoilla. Ilmoitamme heti kun tiedämme enemmän ja tarkemmin, miten me kaikki voimme auttaa 💔