Nyt on aika henkäistä, istua alas ja suunnitella seuraavaa askelta. Joka aamu heräämme ja katsomme uutisista onko Ukraina vielä jaloillaan. Kyllä on, mutta avuntarve vain kasvaa.

Keräyksemme Ukrainan eläinten auttamiseksi on tuottanut tähän mennessä

26.508,11 euroa

Mitä olemme tehneet?

3000 eurolla ostettiin koiran- ja kissanruokaa sekä kuljetuskoppeja, jotka onnistuttiin viemään pikkubussilla 3.3.2022 suoraan Ukrainaan koiratarhalle, jossa on 300 eläintä: https://zoozachyst.wixsite.com/zooprotection

3000 euroa siirrettiin yhteistyöyhdistykselle GGI Gyvunu geroves iniciatyvos, joka on tähän mennessä kerännyt kansainvälisesti 90.000 euroa ja jakanut eri koiratarhoille rahana 32.300 euroa. Ensimmäinen iso rekallinen koiran- ja kissanruokaa pääsi perille suoraan Ukrainaan 7.3.2022, kaksi lähetystä on jo valmiina odottamassa matkaa. Ukrainan sisällä on paljon logistiikkahaasteita avun perille menemiseksi. Nyt analysoidaan miten ensimmäisen lastin toimittaminen perille onnistui, sitten muut rekat lähtevät matkaan.

2000 euroa on käytetty Ukrainan poliisikoirien luotiliiveihin. Liettuan poliisin kinologit saivat avunpyynnön kollegoiltaan Ukrainasta ja pääsimme mukaan auttamaan. On niin sydäntäsärkevää tajuta, että koirat ovat sodassa mukana ihmisen apuna.

3000 euroa on varattu eläinten lääkkeisiin, jotka viedään Ukrainaan lähipäivinä.

Ukrainan eläimet mielessä

Yhteistyö:

Liettua: https://www.facebook.com/GyvunuGerovesIniciatyvos

Mainittu täällä: https://sey.fi/miten-ukrainan-elaimia-voi-auttaa/

Ukraina: https://www.facebook.com/UAnimals.official/

Linkkejä uutisiin:

https://www.facebook.com/GyvunuGerovesIniciatyvos

https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000008656099.html?fbclid=IwAR3meTWxGaAjCtRaMeMDYexOueuJRgQGh7JAaRkRmNGixPzJz_I1N4JhCqA

https://areena.yle.fi/audio/1-61679879

3.3.2022 Kokous Ukrainan eläinten tilanteesta

Osallistujina GGI:n yhdistyksen vapaaehtoisia, eläinlääkäri Zygimantas, Dr. Vet klinikka, Liisa, Pet Rescue Finland.

Kokouksia
  • Kohtaamiset Ukrainan ja Puolan rajalla olivat tärkeitä. Ukrainalaisille merkitsee todella paljon se, että heillä on lännen moraalinen tuki takanaan. Jokainen kannustava sana, jokainen henkilökohtainen kontakti on tärkeä. Me välitämme, ette ole yksin.
  • Tilanne rajalla on muuttunut joka päivä ja jopa joka tunti.
  • Sotatoimet Ukrainassa ovat julmemmat kuin ikinä ajateltiin. Siviilit ovat jatkuvasti kohteena.
  • Logistiikka Ukrainan puolella on painajaismaista. Paikalla on ulkonaliikkumiskielto klo 22.00 jälkeen, miehet eivät saa poistua maasta, teitä ja siltoja on räjäytetty, bensapula. Joskus raha ei auta, jos kaupoissa ei ole ruokaa ostettavaksi tai pankkiautomaatit ovat tyhjiä.
  • Listoilla on 37 apua tarvitsevaa koiratarhaa, joista 17 on sota-alueilla. Tarhoille toimitetaan apua ainoastaan sen jälkeen, kun heidät on ensin saatu kiinni henkilökohtaisesti ja kysytty mitä tarvitaan, rahaa vai ruokaa, ja miten avun voi saada perille.
  • Liettuassa on 78 tonnia eläintenruokaa odottamassa kuljetusta Puolan kautta Ukrainaan.
  • Haluamme perustaa tukikohdan, jossa eläimet saisivat ensiapua eläinlääkäreiltä, joko Ukrainan tai Puolan puolelle. Ukrainan puolelle lääkkeiden vienti on vaikeaa.
Kohtaamisia rajalla

8.3.2022 Kokous Pet Rescue Finland Tiimi

Uskomattoman ihanaa, miten moni on halunnut auttaa Ukrainan eläimiä. Ruoka- ja tarvikekeräyksiä on järjestetty tähän mennessä seuraavasti:

Tassumafia Ruoholahti
Musti&Mirri Stockman ja Hakaniemi
Musti&Mirri Klaukkala
Musti&Mirri Kerava
Musti&Mirri Tammisto
Musti&Mirri Jumbo
Musti&Mirri Myyrmanni
Musti&Mirri Kamppi
Musti&Mirri Ruoholahti
Musti&Mirri Suomenoja
Musti&Mirri Petikko
Musti&Mirri Tripla
Musti&Mirri Iso Omena
MustiMirri Riihimäki ja Hyvinkää
Musti&Mirri Porvoo
Musti&Mirri Kuopio
Repolar Pharmaceuticals Oy
Mikko Janhonen, Loimaa
Kaisa Friberg, Helsinki
Matti Heino, Joutsa
Rukka Pets / Luhta Sportwear Company

Pet Rescue Finland hankkii varastotilat, johon lahjoitustavarat voi tuoda keskitetysti.

LIT-Auto https://lit-auto.fi/ on luvannut kuljettaa lahjoitustavarat Suomesta Liettuaan.

Sieltä GGI yhdistys huolehtii logistiikan Ukrainaan asti Puolan kautta.

Tavarakuljetukset alkavat viikolla 12.

Moni on kysynyt ukrainalaisista koirista. Ensimmäiset Puolan rajan ylittäneet koirat ovat omistajiensa mukana tulleita lemmikkejä. Nyt sitten ensimmäiset kodittomat ukrainalaiset koirat ovat tulleet Liettuaan. He ovat kotikoiria, jotka omistajat ovat joutuneet jättämään paetessaan sodan jaloista, eivät siis koiratarhojen asukkaita. Koirat majoittuvat kotihoitopaikkoihin ja alkavat etsiä koteja karanteenin ja rokotusten jälkeen. Sodan jatkuessa kodittomia koiria alkaa varmaan lähteä maasta enemmän. Liettuan maa- ja metsätalousministeriö on varmistellut kaikilta koiratarhoilta, mikä kapasiteetti heillä on ukrainalaisten koirien huostaanottamiseksi. Tarhat ovat täynnä, mutta hädän edessä tehdään tilaa. Seuraamme tilannetta. Liettua voi olla hyvä välipaikkapysäkki kodittomalle ukrainalaiselle koiralle, jolloin koira pääsisi Suomeen karanteenin, rokotusten ja raivotaudin vasta-ainetestin jälkeen.