Ensinnäkin: kiitos tuhannesti kaikille, jotka ovat halunneet auttaa Ukrainan eläimiä. Sota aiheuttaa järjetöntä tuhoa, josta kärsivät ihmiset, eläimet ja Ukrainan monet koira- ja kissatarhat. Apuamme tarvitaan.

Ukrainan rahankeräyksemme on tuottanut tähän mennessä yhteensä 16.000 euroa ja meihin on ottanyt yhteyttä useita yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä – enemmän kuin ikinä uskoimme.
Lahjoitettuja rahoja aiotaan seuraavaksi käyttää eläinten lääke- sekä ensiapupaketteihin. Lisäksi olemme järjestäneet tuleville ruokakeräyslahjoituksille auton, joka kuljettaa ruoat Suomesta Liettuaan. Liettuasta niitä toimitetaan eläimille sitä mukaa, kun on mahdollista päästä rajan yli. Tiedotamme tästä lisää heti kun tilanne selkiytyy!

Erilaisia keräyksiä on järjestetty ympäri pääkaupunkiseutua ja olemme niistä hyvin kiitollisia! Kiitos siis Tassumafian sekä Mustin ja Mirrin useat eri myymälät!

Meidän ensimmäinen ”tiedusteluryhmämme” ajoi Puolan ja Ukrainan rajalle mukanaan kaksi autolastillista koiran- ja kissanruokaa. Mukana oli myös kuljetushäkkejä koirille sekä kissoille.
Tarvikkeita ja ruokaa on ostettu teidän lahjoittamillanne rahoilla 3000 euron edestä. Lisäksi mukana on myös liettualaisten lahjoittamia ruokia. Tarkoituksena on siis ihan itse nähdä, mitä rajalla nyt tapahtuu ja missä tarvitaan apua.

Matkaa johtaa ”SOS gyvunai” eläinsuojeluyhdistyksen johtaja Nadia ja hänen vapaaehtoisensa, GGI yhdistyksen vapaaehtoinen ja meille suoraan tilannetta raportoiva eläinlääkäri Zygimantas eläinlääkärinklinikalta Dr. Vet.

Zygimantas ehti laittaa viestiä: ”Olimme sopineet etukäteen, että tämän kuljetuksen apu viedään tutun Olen koiratarhalle Ukrainaan. Matkan varrella soittelimme, mutta yhteys oli paikoin huono. Pysähdyimme eri raja-asemilla ja jätimme auton sivuun, jos emme päässeet lähelle rajaa. Kävimme juttelemassa ihmisten kanssa ja heitä käy niin sääliksi. Kaupat ovat tyhjät ja kaikesta on pulaa. Missään ei ole koiranruokaa ostettavana.

Olella on nyt hänen tarhallaan paljon lisää eläimiä, koska moni ihminen hylkää koiransa ja kissansa lähtiessään sotaa pakoon. Olella on tällä hetkellä 300 eläintä hoidettavanaan, eikä yhtään ruokaa. Yritimme päästä rajan yli, mutta Puolan rajavartijat eivät enää päästä ketään läpi.

Kaikki täällä odottavat nyt humanitäärisen reitin avaamista. Avustustavarat tuodaan Puolan puolelle säilöön odottamaan rajojen aukeamista. Nyt jäämme tänne vähäksi aikaa ja yritämme saada tavarat rajaa ylittävien ukrainalaisten mukana.

”Pian tämän viestin jälkeen saimme ilouutisen, he pääsivät kuin pääsivätkin Ukrainan puolelle ja saivat luovutettua ruokalähetyksen ukrainalaiselle kuljettajalle!! Ruoat ovat siis parasta aikaa toimitettavana tarhalle ja he saivat matkan varrella annettua ruokaa myös Ukrainan armeijan koirille!