Joskus unelmat käyvät toteen!

Olemme tehneet yhteistyötä Mazas Draugas yhdistyksen kanssa jo vuodesta 2016. Yli 400 koiraa Birzain alueelta Latvian ja Liettuan rajalta on päässyt Suomeen uusiin koteihin vuoteen 2021 mennessä. Juuri Mazas Draugas yhdistyksen kanssa olemme tehneet neljä sterilointi projektia Liettuan maaseudulla. Anzelika (omistaja) ja yhdistyksen muut vapaaehtoiset ovat olleet useita kertoja Suomessa tapaamassa adoptioperheitä ja eri Pet Rescue Finlandin tapahtumissa mukana. Meistä on tullut ystäviä!
Anzelika on saanut ihania avustuksia suomalaisilta perheiltä.

Mazas Draugaksen pelastamat koirat sijoitetaan eri kotihoitoihin maaseudun perheisiin ja yhdistyksellä on ollut lainassa erään autioituneen maatilan piha koirien sijoittamista varten. Paikka on kuitenkin väliaikainen ja sinne ei voi rakentaa isompia tarharakennuksia eikä ikinä tiedetä, milloin paikan omistaja haluaa ottaa paikan oman perheensä käyttöön. Niinpä tietenkin, Anzelikan haaveena on ollut oma tarha, oma paikka yhä lisääntyvälle apua tarvitsevien koirien määrälle. Tällä hetkellä Mazas Draugas yhdistyksellä on yli 100 koiraa hoidettavana, kaikki sijoitettuna sekä lainassa olevan maatilan pihalle että eri kotihoitopaikkohin. Koirien hoitamiseen tarvitaan useiden satojen kilometrien ajamista viikoittain ja eläinlääkärillekin pitää ajaa 100 km yhteen suuntaan. Oma tarha helpoittaisi arkea suunnattomasti, paikka mihin kaikki koirat ja kissat saataisiin yhteen paikkaan ja jopa eläinlääkärillekin oma huone eläinten perushoitoja varten. 

Mazas Draugas on aloittanut toiminnan vuonna 2014 ja ollut jo muutamassa eri paikassa eläinten kanssa. Omaa paikkaa ei ole koskaan ollut. Mutta kuuden vuoden odottamisen jälkeen unelmat käyvät toteen.

Mutta miten kaikki tapahtui?

Olipa kerran Baltute, maaseudun hylätty koira, joka löysi kodin Suomesta.

Baltuten omistaja:
Baltute muutti meidän perheemme elämän ja avasi silmät epäkohdille koirien kohtelussa. Baltute on ollut ihan uskomaton koira ja on vaikea uskoa miten joku on voinut hylätä moisen kultakimpaleen. Baltute on ollut alusta asti tosi fiksu ja sopeutui perheeseen ihan ensimmäisistä minuuteista alkaen. Hän on myös sosiaalisesti supertaitava koirien ja ihmisten kanssa. Osaa lukea molempia hyvin, rauhoitella omilla eleillään tai laittaa topakasti stopin tyhmälle käytökselle. Baltute on myös kummastuttanut alusta asti eläinlääkäreitä, jotka ovat voineet ottaa verikokeita ja röntgenkuvia eikä Baltutea ole tarvinnut ikinä rauhoittaa tai laittaa kuonokoppaa. Hän makaa kauniisti ja odottaa toimenpiteen loppumista.

Adoptoimme seniorikoiran, joka ei ollut kelvannut kenellekään!
Baltuten arvioitu ikä oli adoptoidessamme 6-8 vuotta. Saimme vauhdikkaan mummelin, joka jaksaa puuhata reippaasti koko päivän, olipa kyse sitten keittiö- tai tallihommista. Baltute suhtautuu työhönsä tallikoirana äärimmäisen vakavasti ja aamulla kulkee minun vierelläni ja taluttaa jokaisen hevosen kanssani ulos tarhaan. Hän käy myös siivoamassa jokaisen hevosen ruokakupin alta tippuneet ruoat sekä huolehtii ettei hiiret hypi nurkissa. Hän myös jaksaa laittaa ruokaa kanssani tuntikausia ja mielellään maistelee kaikkea vihanneksista erilaisiin lihoihin ja kaloihin.

Baltute kulkee aina vapaana ja on kytkettynä vain kaupungin keskustassa. Hän kulkee aina arvokkaasti eikä hötkyile muiden ihmisten tai eläinten perään. Baltutesta ei tarvitse koskaan olla huolissaan, koska hän tulee aina kotiin ja osaa liikkua aiheuttamatta vaaraa itselleen tai muille. Baltuten suurin intohimo on peltomyyrät. Kesäisin hän saattaa viettää tuntikausia pelloillamme kaivaen myyriä esiin koloistaan. Baltuten toinen intohimo on metsästys. Hän on toiminut jo useana syksynä ajavana lintukoirana Lapin metsästysreissuillamme ja saaliiksi olemme saaneet metsoja, teeriä ja pyitä. Baltute on oppinut ihan itse taitavasti hakemaan metsästäjän sivuilta linnun hajuja ja nostaa linnut ilmaan, josta metsästäjä voi ne ampua. Baltute on kaikessa mihin hän ryhtyy erityisen sinnikäs. Hän jaksaa työskennellä tauotta aivan uskomattoman kauan.

Baltute on myös todella nopea oppimaan uusia asioita. Olemme hämmästyttäneet koirakouluissa monia kouluttajia taidoillamme. Baltute pystyy keskittymään 100 prosenttisesti annettuun tehtävään, eikä tarvitse kuin muutaman toiston oppiakseen uuden asian. Baltuten kanssa on harrastettu rally-tokoa ja perustottelevaisuusharjoituksia. Nykyään Baltute käy senioreiden virkistystunneilla koirakoulussa sekä hieronnassa.

Baltute rakastaa ylellisyyttä. Hän hakeutuu aina syliin, kun mahdollista ja nukkuu hyvin harvoin enää lattialla. Hän rakastaa pehmeitä sohvia ja sänkyjä sekä villaisia huopia. Kun perheemme pää eli isä on poissa, me tytöt nukumme yhdessä samassa sängyssä. Kun mieheni palaa kotiin Baltute menee takaisin omaan sänkyynsä pyytämättä. Välillä jos Baltute on kipeä, hän kömpii minun viereeni vaikka keskellä yötä. Sen olemme sallineet hänelle.

Me olemme todella kiitollisia Anzelikalle siitä, että hän on pelastanut Baltuten aikanaan kunnalliselta tarhalta. Meillä on ollut koiria koko elämämme, mutta Baltute on kyllä elämämme koira. Olisi ollut haaskausta, jos näin viisas koira olisi lopetettu tai joutunut elämään suljettuna häkkiin tai kytkettynä lyhyeen hihnaan. Baltute on todella suloinen hössöttäjä, joka saa auringon paistamaan pimeimpänäkin päivänä vain omalla olemuksellaan.

Tämän takia halusimme lahjoittaa Anzelikalle paikan, jossa yhä useampi koira saisi tulla nähdyksi ja kuulluksi omana hurmaavana itsenään. Oppia uusia asioita ja tulla rakastetuksi. Anzelika on aivan ihana ihminen ja hänellä on niin paljon energiaa ja ideoita, jotka ansaitsevat tulla toteutetuksi❤

Baltuten perhe osti tilan Anzelikalle ja nyt voimme yhdessä aloittaa tarhan rakentamisen.
Tilalla on muutamia rakennuksia, ja osaa niistä pystytään hyödyntämään. Koirille on suunnitteilla aitauksia ja aidattuja paikkoja missä juosta ja liikkua. Kissoille on tulossa omat tilat ja aidatut ulkoilumahdollisuudet. Eläinlääkärille huone, missä voi tehtä eläimille perus hoitotoimenpiteitä, niin aina ei tarvitse lähteä kauan eläinlääkärille.

Tarhan rakennus yhdessä Anzelikan kanssa onkin vuoden 2022 suurin avustuskohteemme.

Koskaan ei saa luopua toivosta koska unelmat voivat käydä toteen!
Tule mukaan rakentamaan kanssamme tarhaa eläinten avuksi.